Felsökning

Felsökning

Här har vi samlat guider för felsökning av problem med ditt trådlösa nätverk.

Bredbandet fungerar inte

Felsökning 1

För att se om det är fel på dina enheter, ditt lokala nätverk eller på bredbandet börjar man alltid med att felsöka bredbandet genom att en dator kopplas med nätverkskabel direkt i bredbandsuttaget. Det är fram till bredbandsuttaget som själva bredbandstjänsten levereras, resten tillhör det lokala nätverket i din bostad.

Ditt bredbandsuttag kan se olika ut beroende på hur du bor och när fibern installerades. I många lägenheter finns endast ett enkelt nätverksuttag på väggen medan det i villor och vissa lägenheter sitter en tjänstedelare. Har du en tjänstedelare så är det flera uttag i den och Internettjänsten levereras på en specifik port. Detta är olika på olika typer av tjänstedelare men porten ska vara märkt Internet eller Bredband. Tyvärr har det visat sig att klistermärket som ska visa vilken port som är vilken ibland sitter lite snett, så räkna även portarna på tjänstedelaren för att säkerställa att det är rätt port.

Om det inte funkar med en dator ansluten med nätverkskabel direkt i bredbandsuttaget får du gärna testa med ytterligare en dator och en annan nätverkskabel då kabeln kan ha blivit skadad.

Har du en tjänstedelare från stadsnätet har den ofta lampor som indikerar om det fungerar. Det kan vara en lampa som heter WAN som ska lysa eller blinka orange eller grönt, men det kan också vara symbolen av en jordglob. Testa att starta om tjänstedelaren genom att dra ur och sätta i strömadaptern, vänta därefter några minuter. Stäng därefter av och sätt igång routern och vänta ytterligare några minuter.

Har du fler tjänster än bredband, t.ex. TV eller telefoni via fiber, kan du se om dessa fungerar. Fungerar inte de heller verkar det vara något mer generellt med stadsnätsfibern som påverkar alla dina tjänster.

Undersök även driftinformationen från respektive stadsnät. Länkar finns på: https://www.forss.se/support/driftinfo
Kontakta vår support och gör en felanmälan om du inte får ordning på bredbandet

Felsökning trådlöst nätverk

Gäller det att du inte ser trådlösa nätverket alls kan det hända att det inte är aktiverat på routern. Ofta finns en knapp för WiFi. Se till att vara bredvid routern när du testar.

Läs mer om hur du kan felsöka problem med hastigheten
Läs mer om hur du kan förlänga trådlösa nätverkets räckvidd

Kan inte ansluta till trådlöst nätverk

Viktigt! Testa alltid först om bredbandet fungerar med kabel innan du felsöker trådlöst nätverk.

1. Starta om routern och enheten

Att du kan se ditt trådlösa nätverk tyder det på att ditt nätverkskort är installerat och aktivt. Läs stycket ovan om du inte ser nätverket alls från någon enhet.

Testa att starta om både routern och den trådlösa enheten (oftast dator, surfplatta, mobiltelefon eller TV). Vänta sedan några minuter så att allt får starta upp ordentligt.

2. Rätt nätverk?

Kontrollera att du ansluter datorn mot rätt nätverk. Om du har en router från oss har det trådlösa nätverket oftast ett namn som slutar på -ForssBredband.se.).

3. Testa annat frekvensband

Moderna routrar sänder ut trådlöst nätverk på frekvensbanden 2.4 GHz och 5 GHz. Om du kan se två olika, testa båda för att se om någon av dem fungerar för dig.

4. Testa med annan trådlös enhet

Problemet kan ligga i annan mjukvara/hårdvara i just den enheten. Testa med andra enheter för att utesluta problem i en enskild enhet.

Hjälper inte detta kan det vara fel på din router. Testa gärna med en annan router och hör av dig om du vill komma förbi oss och få routern testad.

Om Forss Bredband

Forss Bredband är en del av Forss Webservice AB som är ett serviceinriktat IT-företag från Katrineholm.

Vår styrka ligger i att vi är en helhetsleverantör inom IT-området som satsar på en personlig service och support.
Som kund hos oss kan du förvänta dig en personlig service och support ingen annan leverantör kan erbjuda.
Dessutom har vi inga långa telefonköer om du behöver hjälp med ditt bredband eller din IT-miljö.